>>Sprsml/diskusjon: shopping

Shopping i Praha

Like utenfor byen finner du enorme shoppingsentre, skalte hypermarkeder. For komme dit kan du ta metro, drosje eller buss, eller kjre selv. Enkelte av butikkene er p over 10.000 kvadratmeter. Du finner IKEA, McDonald's, Adidas, nr sagt alle de store globale bedriftene har butikker i denne byen.

For tsjekkerne har det blitt en familiebegivenhet sl seg ls p shopping-sentrene. Endelig har den vestlige velstanden kommet til landet, og den har kommet i en rasende fart. Butikkene har lange pningstider, og enkelte er pen 24 timer i dgnet. S om du trenger en "hviledag" uten festing under din langweekend i Praha, hvorfor ikke ta turen til et av de dgnpne sentrene?

De 2 strste shoppingsentrene i Praha ligger p Flora og Adelka. Begge er lett tilgjengelige fra metroen. Disse ligger ikke midt i sentrum, s mange turister fr nok ikke med seg disse dessverre. Dette er synd fordi de er bde mer moderne og strre enn de norske sentrene.

Shopping-sentre finner du blant annet ved ta metro til Andel, Zlicin og Chodov.

Skal du shoppe, kan du ogs g rundt i de sm gatene rundt om i byen. Handler du rundt turiststedene betaler du tredobbelt, ogs hvis du skal spise eller drikke. Avtal pris p forhnd hvis du skal ta taxi, det fungerer helt OK.

Kjente butikker og shoppingsentre i Praha er: IKEA, Tesco, GigaSport, DatArt megastore, La Halle, Kenvelo, Computer City, Bata, Grand Optical, McDonald's, Segafredo Espresso. Finn bussen til shopping-senteret utenfor metrostasjonen Zlicin .

Har du noensinne vrt i et varehus som kun har skobutikker? Les om Skovarehuset Bata.

Krystall

Ungdommer p hurratur i Praha er gjerne ikke like interessert i krystall som foreldregenerasjonen, men siden krystall er Prahas aller mest kjente shopping-produkt, br man kanskje sjekke ut om man finner en fin krystallvase gi til bestemor. Du kan for eksempel ta en titt p butikken til Cristallino, som holder til i Celetna 12 midt i byen, like ved Tyn-kirken (den som ser ut som et eventyrslott) p torget i Gamlebyen.

Shopping-sentre og varehus finner du her

Bydeler egnet for shopping

Neste side som vil bli laget p Praha.Webby.no vil handle om hoteller i Praha, og vil gi et utvalg av anbefalinger, med beskrivelse og nettadresse for hvert hotell, samt informasjon om hvor du vil finne ditt hotell.

NB: Vi vil med tiden gi mer informasjon om shopping i Praha, med navn p butikker og sentre, samt adresser og hvordan du finner fram.

Tilbake til Praha-hovedsiden
Komment�r denne artikkelenOverskrift, navn, nick, epost eller webside. All HTML fjernes!(<--Skriv inn svaret!)

Vis siste 100 diskusjoner

Kommentarer

1 - Billig Handling

- 07.08.2009 18:52:19 tommel opp0 stemmer

vi tok T-banen til Vitavska og gikk over på Trikken og tok den en holdeplass i rettningen Delnicka.
Her kom vi over et Asistisk handelsmarkd det er forholdsvis STORT, pågående selgere men de ga seg rimelig fort da vi ikke svarte de. handlet en del der til meget lave priser


2 - Praha`s 2 største kjøpesentere

- 07.08.2009 08:52:17 tommel opp0 stemmer

For å komme deg til et Stort kjøpesenter i Praha, kan du ta T-Banen den GULE linjen til en av endestasjonene, det ligger et kjøpesenter i hver sin ende av denne linjen

Kjøpesenteret Globus ligger ute ved flyplassen


3 - Klær i praha

- 01.06.2009 16:28:29 tommel opp0 stemmer

lurte bare på om det er billige klær der nede i forhold til norge?


4 - praha markedet.

- 07.10.2008 11:33:11 tommel opp0 stemmer

kalles også for kinamarkedet.

var der i fjor og skal tilbake i desember.

prahas største marked. 10 000 kvm, noe er innendørs og noe ute. enormt utvalg av fake-merkeklær, vesker og div. kvaliteten på varene var varierende. bjørn borg,armani,diesel boxere kjøper jeg ikke der igjen, merket går av i vask.....hehe.
alt det andre jeg svei av penger på i fjor bla. vesker, jakke, belter, olabukser, gensere og fake-parfyme har vært veldig bra. men husk å vær kresen.

folket som selger der er like ille som på markeder i tyrkia......slitsomt.... men for noen timer er det verdt det.

markedet ligger i praha 7. adresse: bubenske´nabresi 306.
søk etter kart på reiseplaneten f,eks.

åpningstidene er jeg litt usikker på, der jeg tittet sto det ikke åpent på søndager, men det mener jeg at det er.
dette må du ikke gå glipp av.

lykke til, hilsen vigdis fra vestby


5 - Klesbutikker

- 22.04.2008 14:11:10 tommel opp0 stemmer

Er det noen som har noen klesbutikker å anbefale og i så fall hvor ligger de


6 - Lea

- 07.04.2008 10:59:19 tommel opp0 stemmer

Er klesbutikker og shopping sentre åpent på søndager??


7 - Marked

- 12.12.2007 15:34:10 tommel opp0 stemmer

Noen som kan anbefale markeder og hvor de ligger i Praha? sett litt rundt og finner noen navn her og der, men vrient å sette dem på kartet!


8 - hay

- 15.03.2007 14:04:56 tommel opp0 stemmer

dette va interersrant om shopping i Praha


9 - Leketøysbutikk...

- 10.02.2007 20:24:11 tommel opp0 stemmer

Hei... Flott side, men ingen info om det finnes no lekebutikker i Praha? Har lest en plass at det skal være en 2-3 etasjes leketøysbutikk i hjørnet på gata Haviska og Rytiska (eller no sånt) Finnes den der enno? Evt priser på leker der nede? Lånke
1

Fly til Praha? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser p flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svrt rimelige flybilletter her. Besk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for g til www.Travelstart.no

Finn et perfekt hotell i Praha

Gjennom det anerkjente hotellbyret Hotell.no kan vi n tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Sk og bestill her:Skal du feire jul i Praha? Husk kjpe julegaver p forhnd! Finn hundrevis av julegavetips p Webby - besk Julegaver @ Webby!